Leiderschap

"Een ‘goede leider’ is niet gericht op eigen succes, maar op het succes van en de doelen die de organisatie nastreeft."

Een goede leider zorgt ervoor dat zijn medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn bij hun werk en de organisatie. Hij of zij houdt zijn medewerkers in beweging en zorgt ervoor dat de beoogde doelen behaald worden. Een leider laat talenten tot volle bloei komen en is zich tegelijkertijd bewust van zijn eigen kwaliteiten en valkuilen.

Effectief leiderschap vraagt in de ene situatie om aandacht voor innovatie en in een andere situatie om coaching of procesbeheersing. Een goede leider kan schakelen tussen verschillende stijlen, hetgeen visie, durf, veranderbereidheid en strategisch inzicht vraagt. Stuk voor stuk eigenschappen van een leidinggevende die geoptimaliseerd dienen te worden, want het succes van een organisatie hangt mede af van het effectieve gedrag van de leidinggevende.

Maar hoe kun je effectief leidinggeven in een wereld waarin niets stabiel is en is leiderschap überhaupt ontwikkelbaar?

Anneloes Middelkoop | Human Performance helpt jou bij het effectief vervullen van jouw leidinggevende functie. Ik bied daarbij de volgende trajecten aan:

Meting van leiderschapspotentieel

Dit traject kan bestaan uit verschillende onderdelen, zoals vragenlijsten, rollenspelen en/of 360 graden feedback. Het doel van dit traject is om te bepalen in hoeverre jij het in je hebt om een leidinggevende rol te vervullen en/of jij door kan groeien naar een leidinggevende positie. Het is een talentenscan die zich richt op leiderschap.

Coaching op het versterken van leiderschapscompetenties en -stijlen

Tijdens dit traject ontvang jij coaching op het versterken van jouw leiderschapscompetenties. Het traject is erop gericht om jouw effectiviteit te vergroten en verschillende leiderschapsstijlen te leren toepassen. Dit leiderschapstraject is geschikt voor teamleiders, managers en directie.

Coaching voor startende leidinggevenden

Jouw eerste functie als leidinggevende is best spannend. Tijdens dit coachingstraject sta ik jou vanaf de zijlijn bij. Ik begeleid jou in jouw zelfreflectie en persoonlijke effectiviteit. Daarnaast bied ik advies bij dilemma's en uitdagingen die jij tegen gaat komen in jouw eerste leidinggevende functie.

Ontwikkeling leiderschapsprogramma's

In dit traject ontwikkel ik leiderschapsprogramma's en management development programma's voor jouw organisatie. Dit ter ondersteuning van de HR-afdeling of voor een organisatie die geen eigen HR-afdeling heeft.

Teamcoaching voor directie en MT

Tijdens dit traject coach ik directie en managementteams op thema's als communicatie, samenwerken, nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheid, authenticiteit en persoonlijk leiderschap.

Bel of mail als jij wilt investeren in de ontwikkeling van leiderschapscompetenties en zo de effectiviteit van jouw organisatie wil vergroten.